Popülerliğini sürdürme konusunda son zamanlar sıkıntı yaşayan Snapchat’deki hesabınızı silmek istiyorsanız Snapchat hesap silme işlemi yaparak üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz. Tam 5 yıl önce uygulama marketlerindeki yerini alan Snapchat, son 1 yıl içerisinde ciddi bir kullanıcı kaybı yaşıyor. Sebebi ise farklı platformların Snapchat’in ana özelliği olan hikaye özelliğini kopyalaması. Başka platformlara kayan kullanıcılar şu günlerde kullanmadıkları gerekçesiyle Snapchat hesaplarını kapatma yoluna gidiyor. Bu işlemi yapmak istediğinizde uygulama ayarlarını kontrol ettiğinizi tahmin ediyoruz. Fakat hesabı sonlandırmak için malesef uygulama ayarlarında ilgili seçenek yer almıyor. Snapchat hesabı kapatmak için ise yapmanız gerekenleri yazımıza konu aldık.

SNAPCHAT HESABI NASIL SİLİNİR?

Snapchat uygulamasını telefonunuzdan kaldırmanız, hesabınızın silindiği anlamına gelmemektedir. Bir çok kullanıcı, uygulamayı sildikten sonra hesabının da silineceğini düşünmektedir. Fakat uygulama kaldırılsa bile kişisel bilgileriniz ve profiliniz, Snapchat disklerinde var olmaya devam eder. Bu sebeple silme işlemi yapmaya karar verdiyseniz aşağıda yer alan hesap silme butonunu kullanın. Snapchat’in resmi “Delete account” sayfasına yönlendirileceksiniz.

Yukarıdaki butona bastığınız zaman geçiş yapacağınız sayfada sizden kullanıcı adınız (mail adresiniz de olabilir) ve şifreniz istenecektir. Doğru şekilde bilgileri girin ve devam edin. Eğer kullanıcı adınızı bilmiyorsanız uygulamaya giriş yaparak ayarlar sekmesinden kullanıcı adınızı görüntüleyebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sizden hesabınızı silme konusunda emin olup olmadığınız yönünde bir soru ile onay istenecektir. Onay vermeniz hesalinde işleme devam edilir. Unutmayın ki bu uyarı önemli bir uyarıdır. Hesabınızı sildikten sonra kesinlikle tekrar giriş yapamazsınız ve hesap Snapchat database içerisinden silinir. Yeni bir üyelik oluşturmak zorunda kalırsınız. İşleme devam etmek için aşağıdaki görüntüdeki olduğu gibi “Devam” butonuna basın.

SNAPCHAT HESAP DONDURMA
Snapchat hesabınızı sildikten sonra pişmanlık duyabileceğiniz ihtimalini düşünerek size bir süre tanımaktadır. Hesap silme işlemi yaptıysanız aslında bu işlem ilk etapta dondurma işlemi olarak uygulanıyor. Yani hesabı silme işlemini tamamladığınızda 30 gün boyunca hesabınıza giriş yapabilirsiniz. 30 Gün içerisinde hesabınıza giriş yaptığınız taktirde hesap yeniden aktif olur ve silme işlemi otomatik olarak iptal edilir. Hesap dondurma işlemi için ayrı bir alan bulunmuyor. Dondurmak için silme işlemi yapın. Ardından 30 gün dolmadan 1 gün önce hesabınıza giriş yapıp işlemin otomatik olarak iptal edilmesini sağlayın. Daha sonra tekrar silme işlemi yapıp 30 gün daha dondurmak için süre kazanabilirsiniz. BU işlemi her uyguladığınızda size ek 30 gün müddet tanınır. Böylece snapchat hesap dondurma özelliği olmasa bile siz bu işlemi yapmış olursunuz.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Name *
Email *
Website